9 Şubat 2008 Cumartesi

EVLİLİK HARITASI Bölüm III

Bölüm III

Şimdi bir olay yaşıyorsunuz... Sıradan bir gün siz evdesiniz veya eşiniz evde biri işten geliyor. Rutin olarak çiftlerden biri her gün bir şeyler yapmakta eşlerden biri ev düzenlemesi diğeri başka başka öncelikler.. Eğer burda bu önceliklerin yapılmasında sürekli olarak düzensizlik yok ise bazı gecikmeleri hoş görmek gerekiyor. Bu sizi basitçe etkilesede... Ve sakın ola karşılıklı çiftler asla bir birlerine yüksek sesle hitap etmemeliler. Tüm uzmanların ortak görüşünü hepimiz biliriz. Kelimelerde hata yoktur hata bizlerdedir. Kelimeleri güzel kulanırsak güzeli bulur ve demek istediğimizi daha iyi anlatabiliriz.

Şu bir gerçekki evlilik bir meydan muhaberesi değildir. Bir güç kabul ettirme sahası da değil. Evlilik Allahın c.c bahşettiği en kutsal kurumdur. Ve bizim burda olmamızı sağlayan evrimi sağlayan ve bu evrimi sağlıklı bir şekilde sürdürülmesini sağlayan bir kurumdur.. Evlilik olmasa insan evrimi çok büyük sekteye uğrardı devam etse bile gelişmesi çok geride kalır ve değer yargılarının aşırı bir şekilde bozulmasına etken olurdu.

Öncelikle, evlilipe saygı duyulması şarttır.. Ve eşlerin bir meydan muhaberesinde olmadıklarını bir sevgi seline kapıldıklarını kabul etmeleri gerekmektedir. Burada söz konusu mantık evliliği değildir zorunlu evlilikler olmamsı gereken belki çok karşılaşılan fakat Evlilik kelimesinin özüne yakışmayan ve olmayan bir zorlamadır.

Pekala, Evlendiniz bal ayı denen günler geçti bu yalnış bir cümle veya düşünüş.

“Balayı denen günler geçti”

Asıl geçen şey bunu söyleyen şahsiyetlerin kafa yapısındaki geriliktir. Evlilikte bu malum ayları tün ömre yayacaksın.. Balayı denen gerçek asıl şefkat ayı, Hoş görü ayı, saygı ayı, değer verme ayı ile ifade edilen zaman dilimidir. Bir kaç ay sonra bunları kayıp mı ediyoruz?

İşte bahsettiğim gibi hep bir savaştan bir meydan muhaberesinin söz konusu olmadığı bir gerçeklikten bahsediyorum.. Sinirlenen eş çekilecek susacak. Yok içine atınca adoluyormuş dışına atınca bilmem ne gibi bir sürü saşma sapan mazeretlere sığınmayacak..

Evlendin doldun git dışarı kus...Yoksa hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde yanında olan sana ömrünü bağışlayan insana asla.. Zaten evlilikte hoş görü dışında her şey yasak ve saygı dışında...

Diyelim bunlar var. Var ise adına Evlilik demiyeceksin..

“Ne diyecem dersende?”..

“Ne dersen de”

diye cavap alırsın. Ne dersen de fakat asla Evlilikte kabahat bulma..

Hiç bir şekilde tanımlar suçlu olamaz suçlu ancak insanın ta kendisidir...

Bu bölümde sizlere harp etmeyin diyorum. Yüksek sesle konuşmayın.. Bağırmayın.. Fakata asla bunun istisnası yok.. Gurur kırmayın. Evlilik bir nevi Filozof olmak gibi tek gerçek toplumun değer yapısına bağlı kalmaktır. Tek doğru budur...

blackfoal

Hiç yorum yok: