3 Şubat 2008 Pazar

EVLİLİK HARITASI Bölüm II

Evlilikerde, daha önceki hayatınızdaki bazı olayların kesinlikle anlatılmaması gerekir..

"Ben çok geniş görüşlüyüm ben kaldırırım ben herşeyi bilmeliyim."

Alsana bir yalış daha, geniş görüş bir gün ama kesinlikle bir gün sınıfta kalır. Seni yarı yolda bırakır geniş görüş depoda bir delik gibidir. Ve harita üzerinde gitmen gereken yere ulaşamazsın.

"Nedir Evlilikte Gidilmesi Gereken Yer?"

Evlilikte gidilen rota o gün söylenen sözdür.. Hayat yolunda " Ölene kadar bir yastıkta kocayın" gibi. İşte rotamız ölene kadar aynı arabada aynı yolculuğu yapacak olan bizler önceden bilmeliyiz yolun durumunu zira evlilik yolunda bir yerde yazmaz burda kaza yapacaksın burda çukur var gibi.. Ama evlilik yolunda bir şans var siz nasıl yönlendirirseniz öyle gider isterseniz ki bu iki taraflı olmalı asla asla kaza yapmazsınız ve bu yolculuk huzurla birlkte dahada uzar.. Keyif verir. Hayatınıza renk verir. Kanat olur sizi uçurur. En büyük zenginliğiniz olur.

Düşünsenize bir kere. Eşiniz gelmiş size..

"Bu mnceki sevgilimin boxeri " deyip giyindiği giysiyi gösteriyor.

Bu nasıl bir olaya tekamül eder bilirmisiniz? Yolda tam hızla gidiyorsunuz ve birden elfrenini çektiniz. İşte buyurun size sonuçlarını. Veya düşünün ki.

"Ben sana eski sevgililerimle yaşadıklarımı anlatacam. İşte birtane vardı adı xxxx onla öpüştüm." falan

İşte buyurun elfreni çekildiği yetmedi aracı kurtarayım derken birde arabayı bir direğe veya bir ağaca tosladınız. Şimdi işin içinden çıkacaksınız.. Ya sineye çekeceksiniz ya acı acı gülümseyeceksiniz yada tepki vermeyeceksiniz ve yahut ta uyarı verirsiniz en fazlasından. Tabiki bunlar aracın patlamasına mani olmak için yapacağınız çırpınışlar olacak yada çıkın arabadan çıkın seyredin nasıl yanıyor ve sonunda geri dönülmez bir şekilde patlamasını seyredin..

Yangın bitecektir. En kazları mazide kalacaktır taki Aile mahkemesinde Hakim boşandınız diyene kadar.

Birde sürekli tamirde kalacak araçlar vardır vazgeçemezsiniz ömrünüzü alır. Zira bir parçası sizde maddi tarafı eşinizdedir. Bazı günler görmeye gideceksiniz araç patladıktan sonra ahh ne yazık..

Yazık olan bu küşük olaylar neticeinde bir ülkedir.. Binlerce Onbinlerce olay sonunda dinamit konan çekirdek aile kurumunun iflası neticesinde bir ülkenin geleceğidir. terk edilmiş çocuklar, sorunlu kafalar, aile görmemiş sevgiyi tadamamış bireyler topluluğu işte ozaman rüzgar esmeyi versin. Her yöne savrulur bu parçalar...

Küçük olayların büyük etkisi vardır bu açıdan. İstisna kaideyi bozmaz ama aynısından 1000 istisna kaideyi darmadağan eder.

blackfoal

Hiç yorum yok: